Tilmeld nyhedsbrev
Så holder vi dig opdateret.

Vel tilbage fra ferie – og klar til moms?

Forhåbentlig har I, der hver dag arbejder hårdt i jeres virksomhed, haft en velfortjent sommerferie. Og nu rammer I så igen hverdagens opgaver og To-do lister. Står der momsfrist på din To-do?

Første september er momsfrist for både jer, der afregner halvårligt, og jer, der afregner kvartalsvist.

Det er hhv. første halvår og andet kvartal, der skal indberettes moms for.

Husk at indberette til fristen, så du undgår rykkere og gebyr.

Få automatiske påmindelser om kommende frister

Har du brug for hjælp til indberetning, bogføring eller hvad du kan trække fra, så kig forbi skat.dk/huskmoms, hvor Skattestyrelsen har samlet guides og gode råd. Her kan du som noget nyt også få påmindelser om kommende momsfrister til din egen kalender.

Gode vaner til at holde styr på momsen

Har du gode momsvaner? Eller kender du det, at man en dag før fristen leder efter et bilag eller opdager, at man er bagud med bogføringen? Her får du tre forslag til gode momsvaner:

 1. Gem dine bilag – evt. i ringbind, skuffedarier og lommer – men helst digitalt
  Tag billeder af dine kvitteringer og send dem til dig selv med en bemærkning. Du kan også bruge et regnskabssystem, som ofte vil have en scanningsfunktion.
  Alle poster i dit momsregnskab skal være dokumenteret med bilag. Hvis et bilag ikke opfylder kravene, kan det betyde, at du mister retten til at trække momsen på bilaget fra.
 2. Bogfør løbende – brug evt. et regnskabssystem
  Når du er momsregistreret, skal du føre et regnskab over køb og salg af varer og ydelser, og du skal bogføre. På den måde får du et godt overblik over virksomhedens økonomi og kan lettere indberette de rigtige tal, når det er tid.
 3. Få styr på, hvad du kan trække fra
  Besøg Bogføringsguiden og vælg din virksomhedstype og se, hvad du kan trække fra. Skattestyrelsen ser ofte fejl i momsfradrag ved køb af mad og drikke, beklædning, rejser samt transport og elektronik.

Mange glemmer dette: Husk også at indberette 0
Du skal også indberette moms, selvom din virksomhed ikke har haft køb eller salg i momsperioden. Du skal da indberette 0 kr. (nulindberetning). Indberetter du ikke, laver Skattestyrelsen et midlertidigt skøn (foreløbig fastsættelse). Det koster 800 kr. i afgift.

Først tjekker du, så tjekker Skattestyrelsen…

Når du har gjort dit arbejde og indberettet moms, starter Skattestyrelsens arbejde med at tjekke tallene. De samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt.

Selvom Skattestyrelsen tjekker tal og oplysninger løbende er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Skattestyrelsen gør deres bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar.

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Facebook
Twitter
LinkedIn