Tilmeld nyhedsbrev
Så holder vi dig opdateret.

Sommeren nærmer sig – det samme gør momsfristen

Er du en af dem, der indberetter moms kvartalsvist, så er det snart ved at være tid. D. 1. juni skal ca. 159.000 virksomheder indberette moms.

At indberette moms er ikke altid en lille opgave. Der er mange tal, der skal gøres klar, og der skal være styr på, hvilke tal du som virksomhedsejer kan trække fra.

Klik ind på skat.dk/moms og få hjælp til at: 

  • indberette momsen
  • undgå de typiske fejl
  • se, hvad du kan trække fra
  • få gode momsvaner, f.eks. at gemme dine bilag elektronisk og bogføre løbende  

 

Mange spørger til disse ting – har du styr på det? 

  • Et nul skal også indberettes
    Har du virksomheder, som ikke er aktive? Eller har du blot et CVR-nummer, uden at have en aktiv virksomhed, f.eks. hvis du er i job? Selv om du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’. Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter. 
  • Brug Betalingsservice og undgå problemer med ’5-dages reglen’
    Hvis du bruger Leverandørservice (Betalingsservice), så kan du indberette, når det passer dig, og sætte betalingen til f.eks. dagen før fristen (tidligst fem dage før fristen). Så kommer betalingen ind til tiden, uden at du behøver at tænke mere på det. Ellers kan du nemlig først betale tidligst fem dage før fristen. 
  • Hvad kan trækkes fra?
    Besøg Bogføringsguiden og se, hvad du kan trække fra. Mange virksomheder er f.eks. i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet ved køb af: mad og drikke, beklædning, rejser og transport, elektronik. Dette kan guiden hjælpe dig med. 

 

Først tjekker du din moms, så tjekker Skattestyrelsen din moms 
Når du har gjort dit arbejde og indberettet moms, starter arbejdet i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. De samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk. 

Selvom de tjekker tal og oplysninger løbende, er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Skattestyrelsen og din revisor gør deres bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar.  

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol 

Facebook
Twitter
LinkedIn