Tilmeld nyhedsbrev
Så holder vi dig opdateret.

På sommerferie i gulpladebil? Vær OBS på reglerne!

Når din virksomhed registrerer en varebil på gule nummerplader, skal du betale mindre i registreringsafgift og moms, end hvis bilen er på hvide plader. Det betyder også, at der er begrænsninger på, hvad du må bruge bilen til. Et dagsbevis kan være vejen frem.

Dagsbevis til privat kørsel i gulpladebil

Et dagsbevis giver dig lov til at køre privat i en bil på gule plader registreret til godstransport (erhverv) og med en totalvægt på op til 4 tons. Du skal have den registrerede ejer eller brugers tilladelse til at købe dagsbevis til en virksomheds gulpladebil. Du kan ikke købe dagsbevis til trailere, påhængsvogne eller køretøjer, der er fritaget for afgift, for eksempel mandskabsvogne.

Et dagsbevis gælder i op til ét døgn. Køber du dagsbeviset før den dato, du skal bruge det, gælder det fra kl. 00 til 23.59. Køber du det den dag, du skal bruge det, gælder det fra købstidspunktet til kl. 23.59.

Dagsbeviser kan du købe i appen “Dagsbevis”, og have det klar på mobilen efter 5 minutter. Appen finder ud i App Store eller Google Play. Dagsbeviset skal købes mindst 5 minutter før brug og tidligst 45 dage før brug. Når du køber et dagsbevis, bliver det gemt i appen, så du kan vise det ved en eventuel kontrol. 

Du kan også købe dagsbevis i Motorregistret. Beviset skal købes mindst en time før brug og tidligst 45 dage før brug. Print eller tag et skærmbillede af kvitteringen, og medbring det i bilen.

Dagsbeviset kan ikke refunderes eller flyttes til andre dage.

Du skal betale med betalingskort i både appen og i Motorregistret.

 Priser på dagsbeviser

Tabellen viser prisen på dagsbeviser

Totalvægt

Virksomheden har trukket hele momsbeløbet fra ved køb/leje

Virksomheden har ikke trukket hele momsbeløbet fra ved køb/leje

Højst 3.000 kg

225 kr.

185 kr.

3.001-4.000 kg

185 kr.*

185 kr.*

* Husk at beregne udtagningsmoms.

Antallet af dagsbeviser

Du skal købe dagsbeviser til det antal dage, du råder over bilen til privat kørsel. Du kan dog højst købe 20 dagsbeviser til samme bil i et kalenderår.

Eksempel 1

Du låner bilen med hjem fra arbejde til en ferie. Dagen efter kører du i bilen til lufthavnen, hvor den står tre dage. Når du kommer hjem, kører du dagen efter bilen til virksomhedens adresse. Her skal du have 5 dagsbeviser.

Eksempel 2

Du låner bilen til en skiferie, hvor du kører i bilen til et skisportssted. Bilen står stille i de fire dage, du er der. På sjettedagen kører du hjem, men først på den syvende dag kører du bilen til virksomhedens adresse. Du skal have 7 dagsbeviser.

Arbejdsgiverbetalt dagsbevis

Betaler du en medarbejders dagsbevis, skal medarbejderen betale skat af beløbet. Det er A-indkomst, og der skal trækkes A-skat og am-bidrag, fordi det er en særlig beskatning af fri bil.

Moms på dagsbeviser

Der er ikke momsfradrag for udgiften til dagsbeviser.

For dagsbeviser til biler på 3.001-4.000 kg skal din virksomhed beregne en udtagningsmoms. Det er moms af kostprisen for den private brug, og skal bogføres som salgsmoms.

Facebook
Twitter
LinkedIn