Tilmeld nyhedsbrev
Så holder vi dig opdateret.

Nu nærmer momsfristen 1. juni sig

Omkring 145.000 virksomheder skal indberette moms senest 1. juni. Det er 1. kvartal af 2023, der skal indberettes for.

Sommeren er lige om hjørnet, og ingen sommer uden momsfrist d. 1. juni.

At indberette moms er ikke altid en lille opgave. Der er mange tal, der skal gøres klar, og der skal være styr på, hvilke tal du som virksomhedsejer kan trække fra. På skat.dk/moms har Skattestyrelsen samlet gode råd og guides, så du kan sikre dig, at du indberetter din moms korrekt og undgår de typiske fejl.

Klik ind på skat.dk/moms eller kontakt din revisor og få hjælp til at:

 • Indberette momsen
 • Undgå typiske fejl
 • Se hvad du kan trække fra og ikke trække fra
 • Få gode momsvaner, f.eks. at gemme dine bilag elektronisk og bogføre løbende 

Først tjekker du din moms, så tjekker Skattestyrelsen din moms

Når du har gjort dit arbejde og indberettet moms, starter arbejdet i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. De samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk.

Selvom Skattestyrelsen tjekker tal og oplysninger løbende, er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Skattestyrelsen gør sit bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar. Spørg eventuelt din revisor til råds. 

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Mange spørger til disse ting – har du styr på det?

 • Et nul skal også indberettes:
  Har du virksomheder, som ikke er aktive? Eller har du blot et CVR-nummer, uden at have en aktiv virksomhed, f.eks. hvis du er i job? Selvom du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’. Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter.
 • Brug Betalingsservice og undgå problemer med ’5-dages reglen’:
  Hvis du bruger Leverandørservice (Betalingsservice), så kan du indberette, når det passer dig, og sætte betalingen til f.eks. dagen før fristen (tidligst fem dage før fristen). Så kommer betalingen ind til tiden, uden at du behøver at tænke mere på det. Ellers kan du nemlig først betale tidligst fem dage før fristen. Tilmeld dig her: Tilmeld til Leverandørservice – Skat.dk.
 • Har du taget virksomhedens MitID i brug?
  Så husk at tjekke i god tid, om du har fået installeret den rigtigt, og har de nødvendige autorisationer. Skattestyrelsens chatbot kan hjælpe – find den nede i hjørnet på skat.dk/huskmoms
Facebook
Twitter
LinkedIn