Tilmeld nyhedsbrev
Så holder vi dig opdateret.

Information om ventetid på ændringer i forskudsopgørelsen for 2023

Skattestyrelsen oplyser, at der pt. er nogen ventetid for nogle borgere på at få en ny forskudsopgørelse for 2023 på grund af ændringer, som de har indtastet.

Det skyldes et stærkt forøget antal ændringer til forskudsopgørelsen, f.eks. ændring i renteudgifter eller resultat af virksomhed, som har skabt et stort pres på Skattestyrelsens forskudssystem. Skattestyrelsen forsøger at afhjælpe ophobningen, både med planlagte systemændringer og flere kolleger på opgaven.

Skattestyrelsen gør opmærksom på, at man selv kan hjælpe med at fremskynde den nye forskudsopgørelse:

  • De, som pt. venter på en godkendelse af deres forskudsændring, kan med fordel gå ind i deres TastSelv og via Kontaktformularen oplyse den konkrete årsag til ændringen i f.eks. renteudgifter. Og helst medsende specifikke oplysninger, som f.eks. lånedokumenter, så Skattestyrelsen undgår at skulle kontakte borgeren for flere oplysninger.

  • De, som fremover skal foretage ændringer i forskudsopgørelsen, kan udfylde det kommentarfelt, som de bliver præsenteret for ved starten af indtastningen, om årsagen til ændringen. Her kan man også oplyse, at man indsender specifikke dokumenter, f.eks. om lån, via Kontaktformularen.

  • Samtidig beder Skattestyrelsen om, at man gør opmærksom på, om man har betalt eller forventer at betale de allerede forfaldne B-skatterater, så beregningen af de fremtidige rater kan blive så korrekt som muligt.

Hvis man som skatteborger følger ovennævnte procedurer, kan Skattestyrelsen hurtigere behandle indtastede forskudsændringer, så det nye skattekort er gældende.

Facebook
Twitter
LinkedIn