Tilmeld nyhedsbrev
Så holder vi dig opdateret.

Årsopgørelsen er klar den 11. marts

Årsopgørelsen er på vej. Den laves netop nu ud fra mange af de 280 mio. oplysninger, Skattestyrelsen årligt modtager fra bl.a. arbejdsgivere, banker og fagforeninger.
 

Når Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen, vil du kunne logge ind i TastSelv på skat.dk og se dine samlede indtægter og fradrag i 2023 og evt. rette, hvis der skal tilføjes en indtægt eller oplyses om et fradrag.

Samtidig får du adgang til at se Skattestyrelsens første beregning af, hvordan det er gået med skattebetalingen i løbet af 2023, og om der er betalt for lidt eller for meget skat i løbet af året.

Ved åbningen af årsopgørelsen sidste år var der flere end 3 mio. logins i løbet af de første to dage.

Skattestyrelsen opfordrer til, at du bruger tid på at løbe oplysningerne igennem. For selv om Skattestyrelsen får langt de fleste oplysninger automatisk, kan der være indtægter eller fradrag, du selv skal sørge for at oplyse til dem.      

Den første udbetaling af overskydende skat sker fra den 12. april.

Læs mere om årsopgørelsen.

Servicefradrag kan oplyses allerede nu
I optakten til årsopgørelsen har Skattestyrelsen netop åbnet for, at du kan oplyse om udgifter i forbindelse med brug af serviceydelser i løbet af 2023 og benytte dig af et servicefradrag. Arbejde, som er udført i 2023, skal være betalt senest den 28. februar 2024, for at der kan gives fradrag. Servicefradraget for 2023 er op til 6.600 kr. pr. person. Læs mere på skat.dk/servicefradrag.

Øvrige oplysninger kan først indtastes, når årsopgørelsen åbner. Fristen for at rette i årsopgørelsen for 2023 er den 1. maj 2024. Borgere med et oplysningsskema som f.eks. selvstændige, visse boligudlejere og borgere med udlandsforhold kan rette i deres årsopgørelser frem til den 1. juli.

 

Tidsplan for årsopgørelsen

Januar 2024
Skattestyrelsen modtager oplysninger fra f.eks. arbejdsgivere og banker.

Februar 2024
Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger.

11. marts 2024
Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv på skat.dk.

Frem til den 12. april 2024
Årsopgørelsen sendes efter åbning ud på papir til borgere, der er fritaget eller ikke omfattet af Digital Post.

Fra den 12. april 2024
Udbetaling af overskydende skat.

1. maj 2024
Frist for at rette i årsopgørelsen.

1. juli 2024
Frist for at udfylde oplysningsskema – For selvstændige, borgere med udenlandsk indkomst eller ejendom, visse boligudlejere m.fl.

1. juli 2024
Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg.

Læs mere på skat.dk/årsopgørelse

Facebook
Twitter
LinkedIn