For dig, der betaler moms kvartalsvist, er næste frist for indberetning 2. juni. Husk at indberette til fristen, så du undgår rykkere og gebyr.
Din revisor kan hjælpe dig med at:
- indberette momsen
- fortælle om, hvad du kan trække fra
- rådgive om gode momsvaner, f.eks. at gemme bilag elektronisk og bogføre
løbende.
Alt dette kan du også læse om på skat.dk/huskmoms
Kender du kladdefunktionen?
Når du indberetter, kan du bruge kladdefunktionen. Her har du mulighed for at gemme en kladde, hvis du vil holde en pause i indtastningerne og fortsætte indberetningerne på et senere tidspunkt. Herudover bliver der automatisk gemt en kladde, hvis der opstår tekniske problemer undervejs i indberetningen.
Et nul skal også indberettes
Har du virksomheder, som ikke er aktive? Eller har du et CVR-nummer uden at have en aktiv virksomhed? Selvom du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig indberette moms. Du skal da indberette et ’0’. Hvis du ikke indberetter, skal du betale en afgift på 1.400 kr.
Ved omsætning under 50.000 kr.
Hvis din virksomhed omsætter for under 50.000 kr. indenfor et kalenderår, kan du overveje at skifte din driftsform fra enkeltmandsvirksomhed (PMV) til en personligt ejet mindre virksomhed. Så skal du ikke føre momsregnskab og indberette moms. Læs mere på skat.dk/skift-til-pmv
Hvis du egentlig gerne vil lukke din virksomhed, men synes det er svært, kan du hente hjælp på skat.dk/lukvirksomhed
Brug Betalingsservice og undgå problemer med ’5-dages reglen’
Vil du gøre det nemmere at betale momsen og sikre, at beløbet betales til tiden, kan du tilmelde virksomheden til Leverandørservice på TastSelv Erhverv. Hvis du bruger Leverandørservice, kan du indberette, når det passer dig, og du kan samtidig godkende din betaling med Leverandørservice. Betalingen trækkes herefter på fristdagen. SKAT kan tidligst modtage din betaling 5 dage før fristen. Læs mere på skat.dk/tilmeld-leverandørservice
Hvad kan trækkes fra?
Mange kan være i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet ved køb af f.eks. mad, beklædning, rejser og elektronik. Du kan læse mere om, hvad du kan trække fra på skat.dk/bogføringsguiden eller spørge din revisor.